Spare strøm – enklere enn du kanskje tror!

Du er kanskje ikke helt klar over hvor mye strøm du kan spare hver eneste måned bare ved å gjøre noen små endringer i hverdagen din. I denne artikkelen skal vi vise deg noen av dem som kan skape en betydelig strømbesparelse og reduserte månedlige utgifter.

Norge helt i verdenstoppen pa stromforbruk - Spare strøm - enklere enn du kanskje tror!

Norge helt i verdenstoppen på strømforbruk

Nå håper vi at du sitter godt ned på stolen: Norge bruker ikke bare 4 ganger så mye strøm som danskene, men vi rager også helt i verdenstoppen når det gjelder strømforbruk. Ikke så rart, tenker du, kanskje? Ettersom Norge er et velutviklet land med kalde vintre, skulle man gjerne tro det. Men hvorfor så mye høyere forbruk enn Danmark? Årsakene kan være mange.

Senk innetemperaturen med 1 grad og spar 5 av totalforbruket - Spare strøm - enklere enn du kanskje tror!

Senk innetemperaturen med 1 grad og spar 5% av totalforbruket

Så hvordan sparer du strøm? Det er spesielt på kalde vinterdager vi bruker mye strøm på oppvarming av boligen. Ja, hele 60% av totalforbruket! Senker du innetemperaturen med bare 1 grad kan du spare hele 5% av strømmen. Og det er ikke rare greiene som skal til heller. Hvis du begynner med å installere et varmesystem, kan du fjernstyre temperaturen slik at den justeres på tidsinstilling når boligen står tom.

Finn den beste stromleverandoren - Spare strøm - enklere enn du kanskje tror!

Finn den beste strømleverandøren

En annen ting du kan gjøre er å skaffe deg en billig strømavtale ved å sammenligne de forskjellige tilbudene fra ulike strømleverandører.

Hvis du gjør dette, i tillegg til andre små endringer, kan du faktisk kutte ned hele 20% av det totale forbruket ditt. Dette betyr at du sparer over 3000 kroner årlig, samtidig som at du er med og gjør en liten innsats for miljøet.

Så, kom i gang allerede i dag med disse små, men viktige endringene, og du kan heller bruke pengene du har spart på andre energisparende ting, slik som lyssensorer eller solpanel på hytta.